« Vijesti

TISKOVNA KONFERENCIJA "MOSTA"

Metković nije grad slučaj već grad čudo jer je opstao sa ovakvom vlasti

07.03.2013. 20:25

· ·   ·  

Most nezavisnih lista predstavio je u četvrtak navečer svoj program pod nazivom „Metković 2021“. Kako je istaknuto Metković je do sada vođen stihijski, bez ikakvih planova razvoja isključivo i interesu aktualnog gradonačelnika, Stipe Gabrića-Jambe, pa je stoga nužna promjena na gradskoj političkoj sceni, a Most je upravo jedina istinska gradska oporba, koja se prometnula u svojevrsni pokret otpora. U Mostu smatraju da se vlast ne može ponašati kao pijani milijarder te da im je glavni cilj ponuditi nadu građanima.

- Metković nije grad slučaj već grad čudo što uopće postoji nakon svega što se u njemu događalo posljednjih dvadeset godina, kazao je dr. Božo Petrov, gradonačelnički kandidat, pozvavši sve građane koji žele bolji Metković da se uključe u Most i svojim primjedbama, prijedlozima i sugestijama doprinesu realizaciji zacrtanoga programa, koji se temelji na devet područja među kojima dominiraju poljoprivreda, turizam, sport, zdravstvo, energetika te druge djelatnosti od vitalnog značenja za život grada.

- Poljoprivreda kao djelatnost za koju postoje komparativne prednosti ovoga područja razvijati će se na moderan način kroz udruživanje poljoprivrednika u klastere. Graditi će se veletržnica za prodaju poljoprivrednih proizvoda, poticati gradnja manjih pogona za preradu voća i povrća a građanima će se omogućiti povoljni uvjeti za gradnju plastenika, kazao je Božo Petrov, najavivši i izgradnju plinske elektrane na Dubravici sa distribucijskim toplovodom do grada, te naselje na obroncima Šibanice, gdje će građani po povoljnim uvjetima moći graditi kuće.

Sportski program Mosta, predstavio je Nino Šešelj, koji je pozvao sve stručne kadrove u sportu da se uključe u sportski razvoj Metkovića, dok je dr. Marijana Galov, govorila o unapređenju zdravstva pozvavši mlade da se vrate u grad.

U Mostu su jedinstveni u ocjeni da treba zaustaviti gospodarski pad i negativne trendove u gradu a što nije moguće sa ovakvom vlasti i oporbom.

- Svi lokalni političari su uvezani u mrežu koju kontrolira aktualni gradonačelnik, kazao je Mirko Volarević i to se mora promijeniti jer je sazrelo vrijeme za nove ljude na lokalnoj političkoj sceni-poručeno je sa tiskovne konferencije Mosta.

 

Stanislav SOLDO

Nivas
Nivas.hr | Uploading 24/7
Interactive Design & Development
Ladislava Štritofa 1
Zagreb 10000 Croatia
Work 385-(0)1 | 2320-541
dubrovacki.hr
Dubrovački vjesnik d.o.o.
Vukovarska 10
Dubrovnik 20000 Croatia
Centrala 385-(0)-20-357-033