« Vijesti

GRAD DONIRAO SKORO MILIJUN KUNA

Islamski centar bit će smješten u zgradi GP-a Dubrovnik u Radničkoj 4

15.04.2013. 12:45

· ·   ·  

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija dr. Aziz ef. Hasanović, u Gradskoj vijećnici su potpisali ugovor kojim je Grad Dubrovnik donirao 990 tisuća kuna za uređenje objekta u Gružu gdje će biti smještena islamska zajednica. Riječ je o bivšoj zgradi GP-a veličine 380 četvornih metara koja se nalazi na adresi Radnička 4, a ima prizemlje i kat. Uz to, kako je kazao gradonačelnik, već dvije godine Islamskoj zajednici pružaju logističku potporu u ostvarenju ovog projekta, a najavio je kako će se na Dubcu riješiti i 160 grobnih mjesta za islamsku zajednicu.

- Dubrovnik je primjer koji pokazuje kako se u društvo integrira zajednica i kako se ima otvoren pristup u rješavanju životnih pitanja. Donacija Grada potvrda je naših dobrih odnosa. Zahvaljujem se gradonačeniku i njegovim suradnicima na ovom aktu koji je povijesni čin, a ime gradonačelnika Vlahušića ući će u povijest islamske zajednice u Hrvaskoj upisano zlatnim slovima - kazao je muftija dr. Aziz ef. Hasanović.

Dubrovački imam Salkan efendija Herić kazao je kako ideja o muslimanskom domu u Dubrovniku zapravo postoji još od 1939. godine. Predsjednik Izvršnog odbora Islamske zajednice u Dubrovniku Haris Bilalović najavio je kako bi se prostor mogao urediti za šest mjeseci, a u istom će biti organizirani brojni kulturni i vjerski sadržaji. Inače, kupnja objekta i njegovo uređenje koštat će oko 4 milijuna kuna.

Potpisnicima ugovora i uzvanicima, na kraju je ponuđen šampanjac. Predstavnici islamske zajednice dogovor su ipak nazdravili sokom.

L. Sinković

 

Nivas
Nivas.hr | Uploading 24/7
Interactive Design & Development
Ladislava Štritofa 1
Zagreb 10000 Croatia
Work 385-(0)1 | 2320-541
dubrovacki.hr
Dubrovački vjesnik d.o.o.
Vukovarska 10
Dubrovnik 20000 Croatia
Centrala 385-(0)-20-357-033