« Vijesti

VRIJEDNOST 20 MILIJUNA KUNA

Kreće izgradnja vodoopskrbnog sustava Gornja sela Orašca

16.05.2013. 18:35

· ·   ·  

Direktor Vodovoda Dubrovnik Pero Mišković i generalni direktor tvrtke Cestar d.o.o. Jozo Rako potpisali su danas na Gromači Ugovor o izgradnji vodoopskrbnog sustava Gornja Sela Orašca vrijedan 20 milijuna kuna.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić izrazio je zadovoljstvo skorašnjim ostvarenjem dugogodišnjeg sna svih Primoraca i dovođenjem vode u sva naselja Gornjih sela.

U tijeku je izgradnja vodoopskrbne mreže na Mrčevu, ovih dana se asfaltira Mravinjac i dio Kliševa, Riđica i Ljubač su završeni, a naselje Gromača je osnovno i čvorno mjesto za cijeli sustav, pa će se tu paralelno raditi i na mjesnoj mreži i na glavnom sustavu.  

Direktor Vodovoda Pero Mišković rekao je kako Ugovor predviđa izgradnju crpne stanice Orašac, vodospreme Orašac, tlačnog cjevovoda od crpne stanice Orašac do vodospreme Gromača, zatim vodospreme Gromača, magistralne cjevovode od vodospreme Gromača prema naseljima Ljubač, Gromača, Kliševo, Mrčevo, Mravinjac i Riđica, te izgradnju crpne stanice Mrčevo i vodospreme Mravinjac. Realizacijom ovog projekta omogućit će se izgradnja vodovoda u Majkovima, Dubravici, na području Raca i u Slanom u drugoj fazi projekta.

Generalni direktor Cestara d.o.o. Jozo Rako najavio je skori početak radova, a rok izvođenja je 15 mjeseci. Ukupna vrijednost je 20 milijuna kuna, projekt s 10 posto financira Vodovod Dubrovnik, a s 90 posto Hrvatske Vode. Ponuda tvrtke Cestar bila je najpovoljnija na javnoj nabavi. 

Nivas
Nivas.hr | Uploading 24/7
Interactive Design & Development
Ladislava Štritofa 1
Zagreb 10000 Croatia
Work 385-(0)1 | 2320-541
dubrovacki.hr
Dubrovački vjesnik d.o.o.
Vukovarska 10
Dubrovnik 20000 Croatia
Centrala 385-(0)-20-357-033