StoryEditorOCM
DalmacijaOKRUGLI STOL O OBITELJSKOM ŽIVOTU

Na Jadru: dječja olimpijada u Solinu

Piše PSD.
11. svibnja 2009. - 11:34

Vijeće za prevenciju kriminaliteta grada Solina u suradnji sa zainteresiranim subjektima u lokalnoj zajednici organiziralo je okrugli stol stručnjaka iz područja prava, lokalne uprave, socijalne skrbi, obrazovanja, psihologije, kriminalistike i medija koji u lokalnoj zajednici, a u sklopu redovitog rada, skrbe o kvaliteti obiteljskog života u Solinu.

Tema okruglog stola bila je vezana uz obilježavanje međunarodnog dana obitelji 15. svibnja kada će se na igralištu Nogometnog kluba Solin u organizaciji Dječjeg vrtića Cvrčak održati Dječja olimpijada.

U organizaciju će se preko Solinske sportske zajednice uključiti i Vijeće za prevenciju kriminaliteta i druge društvene strukture, a ovom se prigodom razgovaralo i mogućnostima implementacije dijela programa i projekata Županijskog obiteljskog centra u rad solinskog Centra za djecu, mlade i obitelj u osnivanju.

Tako su predstavnici Županijskog obiteljskog centra u prostorijama budućeg solinskog Centra predstavili programe koji se provode u Županijskom centru, među kojima se najinteresantnijim pokazao program Biti dobar roditelj.

U Županijskom centru provodi se još niz zanimljivih programa na kojima uz zaposlenike i stručne suradnike Obiteljskog centra radi i velik broj volontera te je upravo promicanje volonterizma istaknuto kao jedan od primarnih ciljeva budućeg solinskog Centra za koji, sudeći prema odzivu na okrugli stol, u Solinu vlada velik interes.

- Uspjeli smo u svojoj namjeri da na jednome mjestu okupimo velik broj osoba koje se u svom radu izravno susreću s problematikom obitelji, stoga nema sumnje da će budući Centar za djecu, mlade i obitelj imati što ponuditi Solinjanima i da će se u njemu uistinu provoditi kvalitetni programi, a sve s ciljem da se skrbi o obitelji kao jamcu uspješnog razvoja pojedinca – zadovoljno je komentirao Slobodan Marendić, tajnik Vijeća za prevenciju kriminaliteta grada Solina, odaziv na okrugli stol.

U svakom slučaju današnja obitelj zaslužuje mnogo bolje.

vesna boban / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 02:59