« Vijesti

OTKRIVENI NOVI DETALJI "IGRA PRIJESTOLJA"

Nova sezona na dubrovačkom će se području snimati od 20. kolovoza do 20. rujna

03.07.2013. 21:05

· ·   ·  

Polako se doznaju detalji snimanja nove, 4. sezone HBO-ovog dramskog spektakla "Igra prijestolja", koja će se dobrim dijelom snimati u Hrvatskoj. Sezona čije prikazivanje počinje na proljeće 2014, osim u Dubrovniku i Splitu te na području Makarske rivijere, snimat će se i na Klisu i u Žrnovnici.

Prema podacima koje je produkcijska kuća Embassy Films Croatia objavila na svojoj stranici, ekranizacija druge polovice treće knjige iz ciklusa "Pjesma leda i vatre" američkog pisca Georgea R.R. Martina na dubrovačkom će se području snimati od 20. kolovoza do 20. rujna, a u Splitu i okolici od 20. rujna do 10. listopada. Neslužbeno se doznaje da će odabrani statisti dobiti oko 200 kuna po danu snimanja, no potvrde te informacije još nema.

Kako doznaje Dalmacija News, a prenosi Jutarnji, u samom gradu Splitu snimat će se u Dioklecijanovim podrumima i to tek dan do dva, a potom se set seli na klišku tvrđavu, gdje će se snimati pet dana. Informaciju o snimanju na Klisu i pregovorima s producentima potvrdio je za Dalmacija News a prenosi Jutarnji, načelnik općine Klis, Jakov Vetma.

- Sljedeći tjedan odlazim na skupštinu Udruga povijesnih gradova u Dubrovnik gdje ću se naći s nadležnima za snimanje "Igre prijestolja". Klisu je u interesu da se scene ove serije snime upravo na našem području, međutim prije toga treba dogovoriti detalje i vidjeti sve tehničke pretpostavke potrebne za početak snimanja - rekao je Vetma ističući kako se nada da će se, dođe li do snimanja, i na Klisu, baš kao i u Dubrovniku, organizirati ture za obožavatelje ove serije koja je diljem svijeta stekla milijune obožavatelja.

Dalmacija News otkriva da bi se pustinjske scene mogle snimati u napuštenom kamenolomu nedaleko od Žrnovnice, nakon čega će se ekipa serije prebaciti na lokacije u okolici Baške vode. (PJL)

Nivas
Nivas.hr | Uploading 24/7
Interactive Design & Development
Ladislava Štritofa 1
Zagreb 10000 Croatia
Work 385-(0)1 | 2320-541
dubrovacki.hr
Dubrovački vjesnik d.o.o.
Vukovarska 10
Dubrovnik 20000 Croatia
Centrala 385-(0)-20-357-033