StoryEditorOCM
ArhivU PANTARULU

UZ TOMBULU I TRATAMENAT Promovirana kuharica na engleskom jeziku

Piše PSD.
21. lipnja 2014. - 15:15
1403344504bujic1
What's cooking in Dubrovnik, naziv je kuharice na engleskom jeziku koju je jutros u "Pantarulu" predstavila autorica Ana - Marija Bujić, poznata blogerica, suradnica brojnih časopisa i prevoditeljica. Promociju knjige čije je izlazak podržao Grad Dubrovnik, Dubrovačko - neretvanska županija, Turistička zajednica Grada i Konavala te nekoliko dubrovačkih tvrtki, vodio je Mark Thomas, a okupili su se Ana - Marijini prijatelji, suradnici, obitelj, među njima i oni koji su, kako je rekla, sudjelovali u stvaranju kuharice koja će tradicionalna dubrovačka jela predstaviti svjetskoj javnosti.- Sve što se jede u Dubrovniku, što se jede doma, što će ti prijateljica kad te pozove na večeru iznijeti na stol, što si probala u babe, u tetke, što si našla u nečijoj kuharici. To su jela koja su na neki način tradicionalna, ne u smislu da su ona tu tisuću godina, već da su prisutna u ovom kraju, to mi je bio kriterij kad sam počela raditi na kuharici. Kako sam studirala jezike, zaključila sam da bih knjigu mogla raditi na engleskom jeziku i ono što mi imamo doma, jednostavno otvoriti prema vanka. To mi je bio cilj, pojasila je Ana-Marija koja je na svojoj prvoj kuharici radila pune dvije godine. - Za to sam uglavnom ostavljala vikende. Svako jelo je trebalo skuhati, prije toga otići u nabavu namirnica, potom ga je trebalo slikati, opisati... Ako želiš lijepu sliku hrane, ona se mora fotografirati po dnevnom svjetlu, da nisu oštre sjene... Kuharica ne donosi samo gole recepte, svako jelo ima svoj uvodni dio, neku pričicu kao što radim na blogu. U njoj donosim neke naše običaje koji su dio naše svakodnevnice, ali će strancu izgledati blago egzotično, otkriva Ana-Marija čija kuharica na 327 stranica donosi čak 120 recepata i više od 150 fotografija.Ines Vlašić
17. travanj 2024 00:24