StoryEditorOCM
Tenis18-GODIŠNJA DUBROVKINJA USPJEŠNA U ČETVRTFINALU WTA TURNIRA U KINESKOM GUANGZHOU

Ana u polufinalu!

22. rujna 2016. - 11:36

Ana Konjuh će igrati u polufinalu WTA turnira u kineskom Guangzhou na kojem je u ulozi treće nositeljice. U četvrtfinalu je s 2:0 u setovima dobila Amerikanku Jennifer Brady, 123. s WTA rang liste. Ana je pak ovim uspjehom, novim bodovima, stigla na korak do ulaska u TOP 50.

Suparnica Dubrovkinji u polufinalu bit će pobjednica ogleda u kojem se sastaju nekoć prva tenisačica svijeta, Srpkinja Jelena Janković, trenutno na 37. mjestu WTA rang liste i Sabine Lisicki iz Njemačke (113. mjesto WTA rang liste, nekoć 12. tenisačica svijeta).

Ana je u prvom gemu četvrtfinala oduzela servis Amerikanki, i to bez izgubljenog poena. Brady je isto uspjela izboriti u desetom gemu za ostanak u igri za prvim setom. Međutim, Ana je tada spasila tri break lopte, potom još jednu. Nakon što nije iskoristila prvu set loptu Ana je spasila petu break loptu. Potom je s tri poena u nizu uzela prvi set nakon 49 minuta igre.

U drugom setu nije bilo break lopte sve do jedanaestog gema kada je Ana s dva poena u nizu stigla do 40:30 na servis Brady. Amerkanka je uspjela izjednačiti, ali ne i nakon nove break lopte. Ana je potom servirala te otišla u polufinale.

24. travanj 2024 06:30