StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetGASTRONOMSKI DOGAĐAJ DONOSI BOGAT PROGRAM

U četvrtak počinje prvi Good Food Festival

Piše PSD.
20. listopada 2014. - 18:10
Novi jesenski događaj Good Food Festival Dubrovnik 2014. kojeg je osmislila i realizira Turistička zajednica grada Dubrovnika gastronomska je manifestacija i svojevrsna dopuna turističkoj ponudi grada u jesen. Od 23. do 26.listopada priređen je bogat program kojim je obuhvaćeno ono najbolje što Dubrovnik u gastronomskom smislu nudi ove jeseni, a temeljeno je na bogatoj tradiciji, organski uzgojenim namirnicama, domaćim specijalitetima i sjajnim kreativnim chefovima koji na suvremen način oblikuju gastronomsku ponudu i čije će se delicije kušati u dvadeset i osam dubrovačkih restorana tijekom festivala. Oblikovanje vizualnog identiteta za manifestaciju Good Food Festival povjereno je Studiu Joy in Design, autorice Katije Živković.Iz Turističke zajednice posebno izdvajaju Dubrovačku trpezu, tradicionalni događaj kojim se obilježava i otvaranje manifestacije u četvrtak 23. listopada na Stradunu. Kroz sva četiri dana Humanitarna udruga Deša organizira tradicionalne radionice izrade bruštulanih mejndula, arancina, džema od ljute naranče, kontonjate i mantale. Predstavit će se i jedno od nekoliko ovogodišnjih izdanja dubrovačkih kuharica na engleskom jeziku pod nazivom „Dubrovnik Table“autorica Katije Živković i Mije Erak. Organizira se i Festa od palačinaka za najmlađe i sve koji uživaju u ovom slasnom desertu uz klaunove, glazbu, Face painting.Turisti će biti u prilici obići staru gradsku jezgru na sasvim poseban način – agencija Dubrovnik Story nudi „Eat&Walk“ turistički obilazak putem kojega se posjetitelji upoznaju s dubrovačkom poviješću, tradicijom i gastronomijom.U subotu, 25. listopada, u hotelu Hilton Imperial gostuje poznati hrvatski chef Mate Janković koji priprema jelovnik od pet sljedova uz posebno vino uz svaki slijed. Njegov jelovnik predstavlja spoj kontinentalne i jadranske Hrvatske i zasigurno će biti pravi gastronomski užitak za posjetitelje.Odličan gastronomski doživljaj također se očekuje u nedjelju u Tovjerni Sesame, kad će vlasnica i šef restorana Marina Žibert Ercegović otkriti „Druge načine pripreme ribe“.Za ljubitelje slastica osmišljena je i tiskana mapa za sladokusce s 15 slatkih specijaliteta dubrovačkih restorana, kafeterija i slastičarnica, pa se tu nalaze smokve u prošeku, torta od rogača, sladoled od ljute naranče, torta od skorupa, čokolade, naranača, mjendula, dok će Stonska torta od makarula po receptu restorana Kapetanova biti i posebno predstavljena u petak 24.listopada.Slatka popodneva u Imperialu, dobra knjiga o hrani ili kuharica iz neke od dubrovačkih knjižara, , zanimljivi filmski program Kinematografa Dubrovnik – sve će to začiniti dane dubrovačke dobre hrane, prvi Good Food Festival 2014.DV
19. travanj 2024 20:15