StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetGOOD FOOD FESTIVAL

Predstavljena knjiga „Dubrovnik Table“

Piše PSD.
25. listopada 2014. - 19:55
1414252186IMG_20141025_162413
U sklopu trećeg dana programa „Good Food Festivala“ u palači Sponza je predstavljena knjiga „Dubrovnik Table“, zajedničko djelo autorica Katije Živković i Mije Erak. Ovaj treći dan po mnogo čemu je najbogatije, najsmionije i najoriginalnije osmišljeni dio novog festivala za kojeg Turističkoj zajednici grada Dubrovnika valja odati posebne pohvale i poželjeti im da i ova kao i mnoge druge manifestacije postane tradicionalnom.Knjiga je zbirka priča o hrani puna recepata poznatih dubrovačkih chefova a promocija je popraćena originalnim prigodnim tratamentom. Pokazalo se da je knjiga djelo istinskih zaljubljenica u proizvodnju, nabavu i pripremu hrane. Iako se autorice, dojam je, najčešće upuštaju u kuharske avanture u svojim vlastitim kuhinjama, na promociji se dobro uočilo kako zapravo vrlo rado posjećuju dubrovačke restorane te je kao rezultat skoro desetgodišnjeg rada na vodiču „Where to eat“ nastala i ova knjiga u kojoj opisuju njima omiljena mjesta.Tijekom promocije smo čuli i ocjenu stručnjaka kako "Katija i Mia prate globalne gastronomske trendove, ali najviše uživaju u dubrovačkoj kuhinji i drže da naše podneblje ima veliki gastronomski potencijal. "Dubrovnik Table" je stoga nova stepenica u njihovom djelovanju na dubrovačkoj gastro sceni a doznali smo kako se autorice nadaju da će knjiga "inspirirati brojne čitatelje da se, kao i one, upuste u pripremanje delicija koje su u ovom izdanju predstavljene ili ih potaknuti da posjete neke od najdražih i najboljih restorana".Nakon promocije knjige svi su se nazočni počastili delicijama brojnih dubrovačkih restorana o kojima je pisano u knjizi. (dv)
19. travanj 2024 13:21