StoryEditorOCM
KorčulaU VEDROM TONU

Kostimirani koncert učenika Glazbene škole Korčula

Piše PSD.
23. veljače 2020. - 08:18
Osnovna glazbena škola, podružnica OŠ Petra Kanavelića Korčula u suradnji s Centrom za kulturu Korčula priredili su u subotu navečer u kino dvorani Centra za kulturu tradicionalni kostimirani koncert učenika,kojima je ovo 22. javna izdvedba kojom su plijenili pozornost, kako glazbenim umijećem tako i svojim kostimima. Publika je češćim aplauzom podržavala nastup malih maškaranih instrumentalista,gdje je njih tridesetak svoj prigodni maskirni program održalo u vedrom glazbenom ritmu uz šarenilo maski i ljepotu kostima, izvodeći djela poznatijih skladatelja kao i suvremene skladbe.
Mijenjali su se instrumenti: klavir, mandoline, truba, violine, gitare, flaute, saksofon, klarineti,harmonika, Na kraju koncerta je Zbor osnovne glazbene škole pod ravnanjem prof. Gorana Miloševića izveo Tim Rice/Elton John=Circle of life, dok je koncert završio orkestrom učenika uz skladbu Trad:Maškare. Program su pripremili nastavnici: Tihana Penjak (klavir), Simona Belotti (violina), Damir Hađinac (harmonika), Danijela Kljufas (klavir), Ružiica Buj (flauta), Stipan Krmić (truba), Danijel Begić (gitara), Alen Krajančić (klarinet i orkestar), Gabrijel Tomić (mandolina) i Goran Milošević (zbor OGŠ).
Cilj nam je i njegovanje tradicije maškaravanja u Korčuli spajajući rad i kreativnost sa zabavom,rekla je voditeljica škole Tihana Penjak, uz podatak da djeca svakodnevnim vježbanjem napreduju u stjecanju svojih glazbenih vještina, usavršavaju tehniku sviranja, stiču glazbenu pismenost i znanja, njeguju običaje ali i oplemenjuju svoju dušu glazbom za cijeli život.Tekst i foto: Niko Perić
 
19. travanj 2024 05:34