StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetU PRESTIŽNOM DRUŠTVU

Korčulanski Hotel Lešić Dimitri Palace predstavlja enogastronomsku Dalmaciju

Piše PSD.
15. travnja 2015. - 10:00
Restaurant Meneghetti će 7. svibnja ugostiti jedinstveno gastronomsko događanje u sklopu kojega će prvi put snage ujediniti kuhinje dva hrvatska člana međunarodnog udruženja ekskluzivnih malih hotela i restorana Relais & Chateaux, Meneghetti iz istarskih Bala i Lešić Dimitri Palace iz Korčule. Gosti će tako moći uživati u svemu najboljem što nam mogu ponuditi dvije najznačajnije hrvatske enogastronomske regije – Dalmacija i Istra. Palača Lešić Dimitri, članstvom u Relais & Châteauxu značajno približava hrvatsko turističko tržište segmentu turista najviše platežne moći na globalnoj razini. Relais & Chateaux je međunarodno udruženje ekskluzivnih malih hotela i restorana, koji je od 2014. godine prisutan i u Hrvatskoj. Osim spomenuta dva hotela u Hrvatstkoj ima još samo dva člana, Bevandu iz Opatije i Bastion iz Zadra. Ideja je da se u budućnosti širi suradnja između članova te da se organizira još ovakvih sličnih događanja, ne samo na lokalnoj razini već i s članovima udruženja iz cijele Europe, stoji u obavijesti ovog udruženja."Uvrštavanje Hotela Bastion, Palače Lešić Dimitri i Stancije Meneghetti od strane Relais&Chateaux-a u svoju ponudu, odnosno prihvaćanje Hrvatske kao jedne od 60 destinacija u kojima su prisutni, izravan su pokazatelj kako Hrvatska radi velike korake na turističkoj karti svijeta te da se krećemo u smjeru ostvarenja zacrtanih ciljeva, od kojih je najvažniji ulazak Hrvatske među 20 turistički najkonkurentnijih zemalja svijeta. U Europi postoji svega 202 lokacije koje su uvrštene u Relais&Chateaux vodiče izvan Francuske te smo ponosni da od sada i Hrvatska ima tri svoja predstavnika u ovom prestižnom društvu", rekao je ministar turizma Darko Lorencin.Hotel Lešić Dimitri Palace smješten je u obnovljenoj palači u centralnom dijelu grada Korčule, te se sastoji od pet prostranih apartmana s popratnim sadržajima. Koncept restorana LD je kreativna kuhinja bazirana na sezonskim namirnicama malih lokalnih poljoprivrednika, maslinara, ribara i vinogradara, te sljubljivanje jela s najboljim lokalnim uljima i vinima na način da se kroz različite sorte, položaje i stil svakoga ispriča priča o enogastro identitetu Korčule i Pelješca kao jednoj cjelini. Kako saznajemo iz programa, glavni chef Toni Erceg za ovu će priliku pripremiti tri jela bazirana na spomenutoj filozofiji, te će ih upariti s vinima lokalnih vinara Krajančića (Čara) i Bire (Lumbarda), dok će se u pripremi oslanjati na lokalna maslinova ulja Frane Miloša s Pelješca te Torkula i Eko Škoja sa Korčule.Tekst i foto: Nikola Perić
20. travanj 2024 10:26