StoryEditorOCM

Obitelji iz Dubrovnika krenule na nacionalni susret obitelji na Trsat

Piše PSD.
18. travnja 2015. - 15:59
trsat

Obitelji Dubrovačke obitelji u tri autobusa i nekoliko osobnih automobila krenule su jutros prema Trsatu na Drugi nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji.


Večeras će sudjelovati u bdijenju u sklopu kojeg će iz riječke katedrale sv. Vida krenuti svečana procesija trsatskim stubama do Svetišta Majke Božje Trsatske i u kojoj će se nositi zavjetna svijeća. Procesiju će predvoditi krčki biskup Ivica Petanjak, a svečanu Večernju biskupi ostale tri biskupije Riječke metropolije.

Središnji program u nedjelju 19. travnja počinje u 10 sati i u njemu će sudjelovati mladi i obitelji svih hrvatskih biskupija, pa tako i Dubrovačke. Središnje euharistijsko slavlje u 12 sati predvodit će zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić, a propovijedat će biskup Valter Župan. U 14 sati počinje glazbeni program nazvan "Festival života".

Tema Drugog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji je "Obitelj - nositeljica života, nada i budućnost Hrvatske". Na ovom susretu za obitelji iz Dubrovačke biskupije, zbog duljine putovanja, predviđen je i smještaj po obiteljima u Riječkoj nadbiskupiji.

Podsjetimo, prvi ovakav susret održan je u Zagrebu 5. lipnja 2011. godine, uz posjet pape Benedikta XVI. Hrvatskoj, i na njemu je sudjelovalo oko 400 000 vjernika, među kojima i veliki broj obitelji s malom djecom.

Napomenimo da se u Katoličkoj Crkvi održavaju svake tri godine i Svjetski susreti obitelji, a ustanovio ih je papa Ivan Pavao II 1994. god. koja je bila proglašena međunarodnom godinom obitelji. Na takvim susretima obitelji iz cijelog svijeta dijele svoja iskustva, svjedočanstva i molitve u zajedničkom susretu dijaloga kako bi naglasili važnu ulogu kršćanskih obitelji u Crkvi i društvu, te osnažili obitelji diljem svijeta u radosnom i iskrenom življenju vjere. Slično se događa i na nacionalnim i biskupijskim susretima obitelji.

Sljedeći osmi Svjetski susret obitelji održat će se u Philadelphiji od 22. do 27. rujna 2015. godine.



misija / dubrovacka-biskupija.hr


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:42