StoryEditorOCM
ArhivSATINDER PAL SINGH - INDIJAC U GRADU

Očekivao strance, a dobio vjerne goste Dubrovčane

Piše PSD.
22. svibnja 2015. - 15:35
Kad je planirao dolazak u Dubrovnik, Indijac Satinder Pal Singh imao je na pameti otvaranje restorana gdje će većinom zalaziti strani turisti, poznavatelji indijske gastronomije. No, već su prva iskustva u Gradu pokazala da je bio u zabludi. U prva tri tjedna rada restorana "Incredible India", u Vetranovićevoj ulici, najčešći su mu gosti Dubrovčani.Vlasnik prvog dubrovačkog indijskog restorana već četiri godine živi u Zagrebu, gdje je 2013. otvorio restoran 'Royal India'. U svoje objekte nastoji unijeti duh zavičaja, aromu i mirise koji podsjećaju na odrastanje u Chandigarhi, lijepom i modernom gradu na sjeveru Indije, 250 kilometara udaljenom od Delhija. Već se naviknuo na život u povijesnoj jezgri.- Nije mi nimalo neobično što ne mogu autom do restorana. Dobro sam se organizirao s dobavljačima koji mi robu dovezu pred vrata restorana. Jako mi koristi usluga vaših karićara - otkriva nam Pal Singh koji se brzo prilagodio novoj radnoj okolini. Nijedan negativni komentar nije čuo, nitko ga od kolega starosjedioca nije krivo pogledao...- Mislim da su Dubrovčani otvaranje mog restorana uglavnom doživjeli pozitivno, jer svi vole nešto novo probati – pohvalio se Tony dobrodošlicom u Gradu, koja ni po čemu ne podsjeća na scenarij filma 'Indijski začin na francuski način', a koji govori o Indijcu koji pri otvorenju restorana u francuskoj provinciji na početku nailazi na nerazumijevanje susjeda.- U vašem gradu je posve drugačije, kaže on. Čuo je za naše poznate ugostitelje Rudenjaka, Perića, ali dubrovačke specijalitete probao još nije. Razlog tome je što je vegetarijanac pa rado pođe u neki talijanski restoran na pastu.Tony je, međutim, osim s kulinarstvom neočekivano dobro upoznat i sa situacijom u Gradu:A.K.Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Dubrovačkog vjesnika
19. travanj 2024 03:30