StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetEKO CENTAR ZELENO SUNCE

Završio Tjedan od smokava Rijeke dubrovačke

Piše PSD.
25. kolovoza 2015. - 00:00
1440416560Fotografija27694
Jučer je završio Tjedan od smokava Rijeke dubrovačke.. Ovu festu posvećenu smokvama obilježvaju Eko -Omblići & Zeleno Sunce već 16.godinu. Brati smokve i jesti njezine zrele zdrave plodove radost je svoj djeci !Svi znamo da je smokva rajsko, mediteransko voće, prepuno vitamina i minerala..Smokva je po mišljenju nutricionista-eliksir života. Može se jesti kao svježe i suho voće.Isto tako se od nje mogu praviti džemovi, pekmezi, marmelade, likeri, smokvenjaci..Kako smo prošle godine pravili marmeladu od zelenih smokava sa domaćim lemunima i dubr. ljutim narančama po receptu naših“riječki“, ovaj put smo se odlučili ubrati smokve u našem Eko parku „Ombla „ u Mokošici (imamo 5 stabala) i napraviti liker po receptu također naših „ riječki „:Evo recepta:1/kg zrelih zelenih smokava1 l domaće rakije(dobili smo na poklon od naše volonterke iz G.Obuljena)Staviti sve u staklenku širokog grla, prethodno dignuti peteljke smokava.Držati 5 tjedana zatvoreno na tamnom mjestu.Nakon toga liker procijediti kroz čistu gazu i uliti u čiste staklene boce, piše voditeljica Eko-Omblića, Jadranka Šimunović. d.v.
26. travanj 2024 07:40