StoryEditorOCM
Dalmacijastečajni upravitelj ‘Dalmatinke nove’ vedran šeparoviĆ savjetuje bivše RADNIKE propale sinjske tvrtke

Plaće stižu iz Fonda za razvoj i zapošljavanje

Piše PSD.
9. prosinca 2009. - 21:45
Stečajni upravitelj “Dalmatinke nove” Vedran Šeparović uputio je poziv bivšim radnicima da dođu potpisati zahtjev za isplatu pri nadležnosti koje im pripadaju na temelju Zakona o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca. Zahtjevi će se potpisivati najkasnije do petka, kad će se uputiti Fondu za razvoj i zapošljavanje.

Na dan otvaranja stečaja u “Dalmatinci novoj” bilo je 185 zaposlenih, a još dvadesetak radnika dobilo je otkaz tijekom posljednja tri mjeseca prije otvaranja stečaja.

Prema spomenutom zakonu, iz državnog Fonda za razvoj i zapošljavanje radnici imaju pravo na isplatu tri najniže, tj. minimalne plaće, do polovice minimalne plaće za neiskorišteni godišnji odmor i na polovicu zakonom propisane otpremnine, što u konkretnom slučaju znači šestina minimalne plaće za svaku godinu radnog staža u “Dalmatinci novoj”.

Ako svi radnici potpišu zahtjeve do petka, realno je očekivati, kazao nam je Vedran Šeparović, da bi svoj novac mogli dobiti u roku od 30 dana. Za većinu zaposlenika “Dalmatinke” bit će to prvi novac koji će dobiti u posljednjih 15 mjeseci. Inače, svi bivši radnici “Dalmatinke nove”, nakon otvaranja stečaja dobili su otkaze ugovora o radu i upućeni su na Zavod za zapošljavanje na kojemu imaju pravo i na novčana primanja.

T. Paštar / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 17:51