StoryEditorOCM
Zabavavječna rana

Tužna sudbina jedne od naših najvećih glazbenica: Kćerku je odgajala sama, a zatim ju zbog bolesti izgubila

Piše scena sd
1. prosinca 2023. - 13:42

Meri Cetinić iza sebe ima uspješnu desetljećima dugu karijeru, ali i tragičan život koji je ostavio ožiljak na njezinu srcu.

Svoju uspješnu karijeru izgradila je isključivo na svom glasu, a veliku popularnost stekla je u grupi “More”, a nešto kasnije je započela i solo karijeru. Tijekom 1980-ih bila je jedna od najtraženijih pjevačica u bivšoj Jugoslaviji, a 1981. i 1982. godine proglašena je pjevačicom godine.

image
Tom Dubravec/Cropix

S 23 godine ostala je u drugom stanju, no brak nije dugo potrajao pa je sama brinula o kćeri Ivani.

- Moj brak, u koji sam ušla trudna s 23 godine, bio je kratkog vijeka, jer sam mislila da to tako treba ići, po starom. Odgajala sam našu kćer sama - rekla je svojedobno Meri.

Njezina je kćerka od nje naslijedila glazbeni talent pa su 2014. godine snimile album “Dozvoli mi”. Sedam godina kasnije Ivana je preminula nakon borbe s opakom bolešću.

image

Meri Cetinić za klavirom  u svom stanu, u društvu svoje kćeri       Ivane 

Paun Paunović/

- S neizmjernom boli javljam da je jučer u KBC-u Split u 44. godini života preminula moja voljena kći Ivana Burić. Bila si moj dragulj, tvoja lijepa pjesnička duša, puna ljubavi i nježnosti, veliki glazbeni talent i humor činili su naš život sretnim, punim ljubavi... Prijetila je opaka bolest, ali zajedno smo je pobijedili... Ovaj put je bila jača, nismo uspjeli, sunce moje i dragi Bog uzeo te sebi u zagrljaj, prema nebeskim visinama, zvijezdama i ostavio tvojoj neutješnoj majci najdublju tugu... Tvoje stotine puta ponovljeno ‘mama, volim te‘ zauvijek će odjekivati ​​u mom srcu! Počivaj u miru Božjem, najdraža moja Ivi - napisala je tada neutješna pjevačica.

28. travanj 2024 13:11