StoryEditorOCM
KonavleČESTITKE

Blog Muzeja i galerija Konavala slavi rođendan, od njih smo mnogo naučili i prenijeli mnoštvo zanimljivih tekstova

Piše S. R.
18. ožujka 2024. - 15:31

"Danas pušemo svjećice, jer naš blog Samonikle priče iz Konavala slavi 4. rođendan! Do današnjeg dana stvorili smo više od 720 različitih priča iz muzeja i prirode. S obzirom da nas rado čitate već četvrtu godinu, nastavljamo dalje istim tempom uz neke od noviteta na blogu", poručili su iz Muzeja i galerija Konavala.

"Iako ćemo neke tekstove s bloga ponovno objavljivati i dijeliti zbog njihove aktualnosti i izvrsne čitanosti, svi novi tekstovi na blogu imat će potpis autora i popis korištenih izvora i literature, kako biste mogli saznati i nešto više o temi koja Vam je privukla pažnju. Osim toga, pozivamo sve zainteresirane da nam se priključe u kreiranju tekstova za naš blog", poručuju.

"Početkom 15. stoljeća Cavtat je s Konavlima pod vlašću bosanskih velikaša, braće Pavlovića. Tijekom prva dva desetljeća nema pouzdanih vijesti o Cavtatu kao naselju. Tek će dubrovačkom kupnjom Konavala Cavtat postati jedno od najvažnijih naselja, kao i izuzetno bitna taktička točka istočno od Dubrovnika. Koliko se iz izvora da naslutiti, prije nego li dolazi pod vlast Dubrovnika, Cavtat je ili nenaseljen ili iznimno slabo naseljen", početak je najnovije objave na blogu Muzeja i galerija Konavala gdje možete pročitati ostatak...

28. travanj 2024 03:52