StoryEditorOCM
KonavleU zdravom tijelu zdrav duh

Projekt ”Workout Konavle” u završnoj fazi

Piše dv
22. ožujka 2024. - 14:57

Općina Konavle u završnoj je fazi realizacije projekta „Workout Konavle“, koje se pozicionira sa zapadne strane malonogometnog igrališta u centru Čilipa (k.č. 5136 ko Čilipi, zemljište za sport i rekreaciju). Projekt uključuje postavljanje deset sprava za vanjsko vježbanje, uključujući i antistres podlogu: švedske ljestve na stupcu, sjedalica odgurivanje na stupcu, Street workout kavez, kosa klupa, paralelne preče, eliptična hodalica na stupcu, bicikl te sprava za vanjsko vježbanje – multi barbell. Također, previđeno je i postavljanje dvije sprave za vanjsko vježbanje namijenjene osobama s invaliditetom.

Temeljem Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini, a kojeg je raspisalo Ministarstvo turizma i sporta, za realizaciju ovog projekta osigurano je 16.300,00 eura bespovratnih sredstava, odnosno otprilike pola potrebnog iznosa za realizaciju projekta.

S obzirom da se u neposrednoj blizini nalazi područna škola Čilipi, nedaleko također i nogometni tereni, realizacija ovog projekta doprinijeti će kvaliteti i dostupnosti sportskog sadržaja te provođenju programa sporta i tjelovježbe kod djece i mladih, treninzima sportskih klubova ali i mogućnostima rekreacije za sve građane.

27. travanj 2024 15:50