StoryEditorOCM
KonavleSanacija obale i izgradnja gata

Radovi na rivi u samoj završnici, asfaltira se cesta ispred Doma kulture u Cavtatu

Piše dv
22. ožujka 2024. - 15:50

Radovi na projektu sanacije dijela obale i izgradnje gata u Cavtatu u samoj su završnici. Riječ je o projektu vrijednom više od pet milijuna eura koji se financira nacionalnim sredstvima.

Općina Konavle trenutno financira radove asfaltiranja ispred Doma kulture u Cavtatu, a na jesen će se nastaviti sa sanacijom cijele ulice.

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić zahvalio se Vladi RH na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem te Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture na čelu s ministrom Olegom Butkovićem istaknuvši kako je ova obnova bila prijeko potrebna.

Rekao je i kako je složeni projekt rezultat odlične suradnje koju Općina ima s Dubrovačko-neretvanskom županijom i županom Nikolom Dobroslavićem kao i Lučkom upravom DNŽ na čelu s ravnateljem Antunom Banovcem.

Također se zahvalio i svim žiteljima Cavtat i Konavala na iskazanom strpljenju i razumijevanju.

Podsjetimo, projekt obuhvaća sanaciju dijela cavtatske rive, gradnju novog obalnog zida i ojačanje nosivog tla. Nositelj projekta je Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije.

Vrijedi napomenuti i kako je Općina Konavle nedavno zamijenila zaražene palme na rivi u Cavtatu, kao i dotrajale borove na parkingu iza stare jezgre.

27. travanj 2024 18:57