StoryEditorOCM
PrimorjeDUBROVAČKO PRIMORJE

Otvorena oba primorska hotela, a od nove godine ostvareno gotovo tri tisuće noćenja

Piše Maja Rilović Koprivec
25. travnja 2024. - 14:08

Admiral Grand Hotel je otvorio u četvrtak svoja vrata za prve ovogodišnje turiste. Nakon što je hotel Osmine otvoren sredinom mjeseca, sada su oba hotela u Dubrovačkom primorju na raspolaganju turistima. Za sada možemo biti iznimno zadovoljni turističkim rezultatima, kako u prva četiri mjeseca, tako i u dosadašnjem dijelu travnja, ističu iz TZ Dubrovačko primorje.

Od početka godine na području TZO Dubrovačko primorje, boravilo je 576 gostiju i oni su ostvarili 2802 noćenja, što je za 6 % više dolazaka i 28 % više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine.

U travnju, je do 25. travnja ostvareno 447 dolazaka i 2154 noćenja, što je 7 % više dolazaka i 47 % više noćenja nego u istom razdoblju travnja 2023. godine. Gledano po segmentima smještaja, u hotelima je u dosadašnjem dijelu travnja ostvareno 1263 noćenja što je za 37 % više nego lani u istom razdoblju, a u obiteljskom smještaju je ostvareno 418 noćenja, što je za 60 % više nego u istom dijelu travnja lani.

Najbrojniji turisti u dosadašnjem dijelu sezone su bili iz Francuske, Ujedinjene Kraljevine, Njemačke, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. I ove godine će se tijekom turističke sezone održati Primorsko kulturno ljeto u sklopu kojeg će se održati brojne manifestacije od početka lipnja pa sve do kraja rujna, navode iz TZ Dubrovačkog primorja.

25. travanj 2024 14:09