StoryEditorOCM
OstaloEUROPA CUP STOLNOTENISAČA

PRVI (FAVORIT) NOSITELJ GOST 'PITURA' Može li Libertas Marinkolor prirediti senzaciju te ostvariti jednu od najvećih pobjeda u svojoj povijesti?

8. studenog 2019. - 14:46
Može li Libertas Marinkolor prirediti iznenađenje te u trećem krugu Europa Cupa, ex. ETTU Cup, izbaciti prvog nositelja (favorita) austrijski Solex Consult?

- Bez obzira u kojem sastavu nastupe oni su veliki favoriti. Bilo bi sjajno kad bi uzvrat u Gospinom polju odlučivao, kad bi nakon prvog meča u Austriji bili i dalje u igri za prolaz u idući krug. To bi bilo odlično – poželio je prije prvog meča Miho Simović, stolnotenisač Libertas Marinkolora. To se na kraju i dogodilo i zbog toga mnogi postavljaju pitanje iz uvoda najave uzvratne utakmice, koja se u Gospinom polju igra u subotu, 9. studenog, od 17 sati.

'Pituri', kako ih od milja zovu, koji su bili slobodni u prvom krugu Europa Cupa, a u drugom izborili jedno od prva dva mjesta u skupini te prošli u treći krug, izgubili su prvo poluvrijeme sa (samo) 3:2. Prvog favorita drugog po važnosti europskog klupskog natjecanja predvodio je Čeh Tomas Konecny, koji je dugo vremena u TOP 100. Najbolji ranking mu je bio 60. mjesto na svjetskoj rang listi 2017. godine. Može se Konecny pohvaliti s nekolikom pobjeda protiv ponajboljih igrača svijeta. Zatim, igrao je za austrijsku momčad Varaždinac Borna Kovač te Nijemac Felix Wetzel. Na popisu prijavljenih igrača za Europu suparnik hrvatskog prvaka ima još Saudijca Ali Alkhadrawija, koji se spominje za nastup u uzvratnoj utakmici umjesto Wetzela, a tu je i Korejanac Joo Sae-Hyuk, međutim, njega nije bilo u prvom susretu, a ne spominje se ni u najavi ogleda u Gospinom polju. Podsjetnik, ni hrvatski doprvak nije bio kompletan u prvoj utakmici. Izostao je Tomislav Japec, koji bi trebao igrati u uzvratu u maloj dvorani u Gospinom polju.

'Pituri' su u sezoni 2016./17. ostvarili svoj najveći uspjeh u europskim kupovima u kojima igraju neprekidno gotovo dva desetljeća – izborili su peti krug natjecanja, tj. četvrtfinale.
Odlučuje....
U prvoj utakmici je bilo 3:2 u partijama za Solex Consult, te 12:10 u setovima...

Dakle, pobjeda 3:0 i 3:1 vodi Libertas Marinkolor u četvrti krug, a vodi i uspjeh 3:2 ukoliko su 'Pituri' u dvije utakmice osvojili više setova. Ukoliko su i tu izjednačeni, a tada će suci morati zbrojiti tko je osvojio više poena...

20. travanj 2024 17:00