StoryEditorOCM
KošarkaPRVA HRVATSKA LIGA KOŠARKAŠA

URAGAN DUBROVNIKA U TREĆOJ ČETVRTINI Mr. 'triple double' Petar Dubelj: 'Fantastično smo odigrali...'

14. listopada 2019. - 01:38
Loša prva četvrtina Dubrovnika, tek malo bolja druga, ali i tu je dobio Universitas te su gosti na odmor otišli s plus 13 (47:34). U trećoj četvrtini druga slika. Sve se se okrenulo. Dubrovnik odličan, a Universitas 'duplo bolji' nego domaćin u većem dijelu prvog poluvremena. Momčad trenera Željka Vreće dobila je treću četvrtinu sa čak 32:7, dočekala posljednju s plus 12, a u njoj znala sačuvati prednost – na kraju 87:79 – te stigla u prvom nastupu u novoj sezoni do pobjede.  

Petar Dubelj je bio prvo ime Dubrovnika. Ostvario je 'triple double'. Postigao je 21 koš, imao 11 skokova i 12 asistencija. Zatim, Ivan Vodopija je upisao 'double double': 18 koševa i 10 skokova, a dvoznamenkasti učinak u napadu imali su još Nikola Došen (14 koševa, 8 skokova), Vlaho Raguž (13 koševa) i Toni Mustapić (11 koševa). Koš Universitasa pogađali su još Ivan Perković i Petar Šeparović, obojica su utakmicu zaključila s po 5 koševa. Još su igrali Petar Koprivica, Antonio Petrović, Niko Stasjuk, Francesco Tritella i Jakov Vujičić.

Najbolji kod gostiju Roko Gizdavčić (21 koš) te Viktor Šarić i Ivan Perasović s po 17 koševa...

- Universitas je mlada ekipa, koja je u 1. kolu iznenadila Rudeš. Spremni su i tako su ušli u prvu četvrtinu. Stvorili veliku prednost što nije bilo lako stići, ali fantastično smo odigrali treću četvrtinu. Tu smo ih 'slomili', te na iskustvo odradili posljednju četvrtinu i sačuvali pobjedu – rekao je Dubelj, junak Dubrovnika.

- Sigurno je ovo moj prvi 'triple double' u ovom rangu. Sjećam se kako sam prošle sezone bio u jednoj utakmici blizu ovog ostvarenja, ali do ove utakmice to nisam uspio – istaknuo je Dubelj.

U 3. kolu Dubrovnik je gost Samobora.

FOTO Petar Dubelj (Dubrovnik) protiv Universitasa
27. travanj 2024 04:35