StoryEditorOCM
RukometSVJETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO RUKOMETAŠA DO 21 GODINE

HRVATSKA U ČETVRTFINALU Dominikovićeva momčad i dalje savršena, dobila i Island čiju je mrežu tresao i Srna!

25. srpnja 2019. - 00:46
Hrvatska je u četvrtfinalu Svjetskog juniorskog prvenstva rukometaša, koje se igra u Španjolskoj. Nadigrala je Island sa čak 29:16. Pogađao je između ostalih mrežu Islanđana i Metkovac Zvonimir Srna, debitant na velikim natjecanjima, koji je mjesto u reprezentaciji izborio odličnim igrama u dresu Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik.

Naši rukometaši koje vodi legendarni Davor Dominiković, koji je kao igrač bio svjetski prvak (Portugal 2003.) i olimpijski pobjednik (Atena 2004.), a koji je igračku karijeru zaključio 2017. i počeo trenersku, dobila je svih pet utakmica u skupini. Sad na startu nokaut faze SP-a upisala i šestu pobjedu u isto toliko utakmica. Protiv Islanda Ivan Ereš je imao 13 obrana, Filip Vistorop je sa šest pogodaka bio prvi strijelac, Fran Mileta je postigao pet, a po četiri Josip Šarac i Halil Jaganjac... Srna je jednom šutirao i pogodio, a uz to je imao i jednu asistenciju. Igrao je 15 minuta protiv Islanda.  

U četvrtfinalu, već u četvrtak, 25. srpnja, Hrvatska igra protiv Tunisa, koji je s 29:26 dobio u osmini finala Švedsku. Ako bi naši izborili polufinale u njemu bi 27. srpnja igrali protiv uspješnijeg iz ogleda Slovenija – Portugal.

Preostala dva četvrtfinalna para su Egipat – Norveška te Danska - Francuska.

FOTO Zvonimir Srna
19. travanj 2024 19:15