StoryEditorOCM
RukometSVJETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO RUKOMETAŠA

FRANCUSKA SVJETSKI PRVAK Hrvatskoj srebro, u finalu pogađao i Metkovac Zvonimir Srna, član RKHM Dubrovnik

28. srpnja 2019. - 20:43
Hrvatski rukometaši su svjetski juniorski doprvaci. Nakon što su s osam pobjeda u isto toliko utakmica izborili finale, već samim plasmanom u finale ostvarili najveći uspjeh hrvatskog rukometa na svjetskim juniorskim prvenstvima, nisu uspjeli dobiti i finale u kojem je bolja bila Francuska s 28:23 (15:10). Srebro je prva medalja sa svjetskih rukometnih prvenstava za hrvatske juniore, koje je do tog velikog uspjeha vodio Metkovac Davor Dominiković.

Francuska je finale otvorila vodstvom 2:0. Naši su odgovorili na isti način. Josip Šarac je imao priliku postići i treći gol zaredom, ali se tada istaknuo francuski vratar Valentin Kieffer, koji je nakon toga imao još dvije sjajne obrane što su iskoristili njegovi suigrači za vodstvo 5:2. Sredinom prvog poluvremena Francuska je imala sedam pogodaka viška (10:3 i 11:4). Ipak, vratili su se naši u igru s pet pogodaka u nizu (11:9), ali uslijedila je nova serija Francuza koji su na odmor otišli s pet pogodaka viška. Pet minuta prije kraja finala Hrvatska je prvi put u nastavku stigla na manje od četiri pogotka zaostatka (25:22) nakon čega suci nisu svirali očigledno igranje nogom francuskog reprezentativca. Burno je tom prilikom reagirao naš izbornik zbog čega je isključen. 

Šarac sa sedam i Halil Jaganjac sa šest pogodaka bili su prvi strijelci Hrvatske u finalu u kojem je jednom pogodio i Zvonimir Srna, prvi u povijesti član Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik na pobjedničkom postolju nekog velikog natjecanja. Srna je iz Metkovića. Mjesto u reprezentaciji izborio je sjajnim igrama protekle tri sezone u dresu dubrovačkog kluba.

Broncu je osvojio Egipat, koji je u utakmici za treće mjesto nadigrao Portugal s 37:27.
19. travanj 2024 14:44