StoryEditorOCM
Crna kronikaPOGLED U SUSJEDSTVO- NOVO UBOJSTVO U HERCEG NOVOM

Kobna sačekuša: likvidacija bez milosti

26. srpnja 2017. - 18:24

Rano jutros u sjejednom je Herceg Novom u klasičnoj "sačekuši" izvršeno okrutno ubojstvo, još jedan- kako se pretpostavlja- obračun podzemlja, slično onom po kojem je tijekom ove godine Herceg Novi postao poznat u regiji.

Naime, oko 1,20 sati ubijen je Niko Roganović (65), inače otac Duška Roganovića koji je teško ozlijeđen u ekspoloziji njegova osobnog vozila do koje je došlo 25. travnja nedaleko Autobusnog kolodvora u Herceg Novome. Od posljedica eksplozije podmetnute eksplozivne naprave Duško Roganovića je tada ostao bez nogu iako je žurno prebačen u bolnicu. Za one koji ne znaju kontekst travanjskog ubojstva, valja reći da je Duško Roganović bio hercegnovski poduzetnik- ugostitelj koji je 2009. u Igalu ubio jednog a ozlijedio drugog "deliju", kako se nazivaju navijači beogradskog nogometnog kluba Crvena Zvezda. Zbog toga je pravomoćno osuđen na 14 godina zatvora ali mu je kazna, nakon žalbe, smanjena na osam godina. Odslužio ju je u crnogorskom zatvoru Spuž kod Podgorice i izašao ove godine na slobodu, ali u njoj nije dugo uživao.

Njegov otac Niko Roganović je, doznaju crnogorski mediji, sinoć praćen dok se vraćao iz lokala koji drži u Herceg Novome te je ubijen ispred stana u kojem je živio. Navodno su njegovom vozilu prišli egzekutori- tri nepoznate osobe - te u njega ispalili više hitaca iz vatrenog oružja. Upitno je i kakve su kvalitete snimci s postavljenih nadzornih kamera na ulazu u kuću.

Mediji susjedne države spekuliraju kako je riječ o nastavku krvavog i nemilosrdnog obračuna tzv. kavačkog i tzv. Škaljarskog klana koji su do prije nekoliko godina usko surađivali, ali je nakon nestanka jedne vrijedne pošiljke kokaina došlo do razlaza i međusobnih krvavih obračuna.

Očevid je obavljen a policija nije dala više detalja osim da rade na rasvjetljavanju tog ubojstva. Stanovnici naselja gdje se dogodilo ubpjstvo većinom tvrde da nisu ništa čuli a jedna je žena od zvukova koje je čula mislila da je riječ o prometnoj nesreći.

Za one koji se žele podsjetiti na travansjku likvidaciju nedaleko autobusnog kolodvora Herceg Novi, tekst mogu pronaći OVDJE

19. travanj 2024 16:10