StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetČUVAJTE SEBE I SVOJE BLIŽNJE - 'RASPADA' SE HITNA POMOĆ

Od utorka na području Dubrovnika samo jedan tim hitne sa liječnikom!

Piše dv
10. listopada 2019. - 22:16
Zavod za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije danas je, kako neslužbeno saznajemo, izvijestio Ministarstavo zdravstva i HZZO-o da od utorka, 15. listopada više neće biti u mogućnosti na području Dubrovnika organizirati rad tijekom 24 sata sa dva liječnika već će na raspolaganju biti samo jedan tim T1 u kojem je liječnik dok će drugi tim biti sastavaljen od vozača i medicinskog tehničara odnosno medicinske sestre. Razlog je što su od 10 liječnika 3 dala otkaz, a dva su ga najavila zbog odlaska na specijalizaciju za bolničke ustanove.

Iz županijskog zadvoda u dopisu, kako saznajemo, ističu kako sa pet preostalih liječnika ne mogu organizirati rad dva tima T1 tijekom 24 sata i sedam dana u tjednu te kako im se na na natječaje za zapošljavanje liječnika u protekla dva tjedna nitko nije javio. Također u Zavodu za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije poručuju kako nemaju mogućnost preraspodjele, odnosno upućivanja liječnika iz druge ispostave na rad u Dubrovnik te kako liječnici obiteljske medicine, odnosno koncesionara iz privatne prakse na širem dubrovačkom području odbijaju njihove molbe za ispomoć uz financijsku naknadu.

Riješenje, ističu iz županijskog Zavoda ne mogu pronaći ni u suradnji sa dubrovačkom bolnicom kojoj ionako nedostaje liječnika, a uz sve to postojeće se zakonski ne može obavezati na ispomoć u hitnoj pomoći. Iz ZHM Dubrovačko-neretvanske županije poručuju kako će stalno obljavljivati natječaje za zapošljavanje liječnika.
23. travanj 2024 14:08