StoryEditorOCM
DubrovnikRAVNATELJ DUBROVAČKE OPĆE BOLNICE MARIJO BEKIĆ

Mislimo da je izolirani slučaj, ali točno ćemo znati sutra kada nalazi budu gotovi

Piše d.v.
28. svibnja 2018. - 15:39

Od petka 25.05.2018. g. u Općoj bolnici Dubrovnik hospitaliziran je pacijent sa sumnjom na ospice. Rezultate analize znat ćemo sutra ili najkasnije prekosutra. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata.
Pozivamo sve roditelje da provjere cjepne statuse svoje djece i ako su propustili neko cijepljenje neka se obvezno jave nadležnom školskom liječniku ili pedijatru, stoji u obavijesti Zavoda za javno zdravstvo naše županije.
Od ravnatelja dubrovačke bolnice Marija Bekića doznajemo kako je riječ o hrvatskom državljaninu rođenom 1984. godine.
-Pacijent živi na području Stona, a prije dva tjedna boravio je na Kosovu, gdje smatramo da se zarazio. Ima kliničku sliku ospica s tim da završnu laboratorijskuserološku potvrdu imati ćemo sutra.  Međutim, od samog njegovog ulaska u bolnicu tretira se kao da ima ospice. Provedene su epidemiološke mjere za takav slučaj, prema njemu i prema okolini. Pacijent je dobrog općeg stanja i nije cijepljen. Mislimo da je izolirani slučaj, međutim nećemo znati dok ne dobijemo sve nalaze. Još jednom treba apelirati na građanstvo koji se nije cijepilo da se cijepi protiv ospica jer Dubrovnik je turistički grad i ne možemo izbjeći ovakve situacije - kazao je ravnatelj dubrovačke Opće bolnice.

23. travanj 2024 23:13