StoryEditorOCM
NeretvaVEJIĆ I ZMIJAREVIĆ PODSJEĆAJU NA SVOJU ULOGU U TOME

HDZ: Uskoro radovi na Aglomeraciji Ploče, projektu od 200 milijuna kuna

Piše DV Foto: CROPIX/CROPIX/Šunjić
27. rujna 2019. - 12:49
Županijski HDZ oglasio se priopćenjem u kojem navode kako je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, u mandatu Pločanina Tomislava Ćorića, učinilo je ogromne iskorake u korištenju europskih sredstava namijenjenih osiguranju kvalitetnih sustava vodoopskrbe i odvodnje u cijeloj Hrvatskoj.

"Riječ je o milijardama kuna koje, putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, osiguravaju kvalitetne i ravnopravne uvjete za život stanovnika mnogih, desetljećima nepravedno zanemarenih, hrvatskih krajeva. Prema najavama resornog ministarstva i Hrvatskih voda, uskoro počinju i radovi na Aglomeraciji Ploče - projektu vrijednom 200 milijuna kuna bez PDV-a", stoji u priopćenju.
 
Preduvjete za ovaj veliki projekt, napominju u HDZ-u DNŽ, osigurali su bivši gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić i bivši ravnatelj ustanove Izvor Dino Zmijarević. Prijava za izradu dokumentacije i financiranje potvrde glavnog projekta bila je prva takva u Hrvatskoj, a  Vejić i Zmijarević su tada, prije više od 5 godina, uspjeli osigurati pet milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije, od čega je 85 posto financirano iz EU sredstava.

Realizacijom ovog projekta u narednih nekoliko godina izgradit će se mreža od 38 kilometara odvodnje, 16 kilometara vodoopskrbe, 25 crpnih stanica, pročistači i kolektori za 9.000 stanovnika.
24. travanj 2024 19:02