StoryEditorOCM
PelješacZAVRŠIO 3.FESTIVAL SOLI

Festival u znaku crteža solju, slatkog od rogača, klapske pjesme i promenadnog koncerta

Piše DV
1. rujna 2019. - 22:08
Završnicu Festivala soli Ston 2019., trećeg po redu, također je izazvala veliku pozornost posjetitelja, a organizator zahvaljuje Stonjanima i njihovim gostima na sudjelovanju u svim događanjima.

Dječja kreativnost na jučerašnjoj radionici rezultirala je krasnom slikom, koja će zauzimati počasno mjesto u stonskoj knjižnici, na radost svih mališana kao njezinih autora. “Slatko od rogača” predavanje je koje je održala Jadranka Ničetić, posvećen rogaču, tradicionalnom sastojku kolača našeg podneblja. Obnovu proizvodnje brašna od rogača pokrenula je na Šipanu obitelj Goravica, a kolače koji su bili predstavljeni pripremila je slastičarska chefica Lucija Tomašić i njezina “Mala truba”. Brojna publika uživala je u već tradicionalnom koncertu klapske pjesme Klapa Subrenum, uz buzaru od mušula, prigane gavune i dobru kapljicu.

Druga po redu radionica “Držićeva stonska priča”, koju je za ovogodišnji Festival soli osmislio, održana je jutros, a cjelokupni program završio je sjajnim koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem maestra Marc Tardua, a uz soliste Džemala Cakića, Nevia Končića i Stijepa Gleđa Markosa koji su izveli poznate evergreene i filmsku glazbu te poznate hitove Olivera Dragojevića u krasnom ambijentu Trga kralja Tomislava u središtu Stona.

Na kraju, organizatori Festivala soli poručuju svima: vidimo se dogodine!
20. travanj 2024 09:34