StoryEditorOCM

Dani Hrvatskog turizma: Bol se iskazao kao domaćin i kao pobjednik! (FOTOGALERIJA)

Piše PSD.
24. listopada 2009. - 00:29
Svečanom dodjelom godišnjih nagrada završeni su Dani hrvatskog turizma, trodnevna manifestacija održana u Bolu na Braču, koja je protekla u znaku izvrsnih rezultata - s 52 milijuna noćenja i najuspješnijim rujnom ikad, turistički djelatnici imali su razloga za dobro raspoloženje.

Svečanosti su nazočili premijerka Jadranka Kosor, ministar turizma, Damir Bajs, župan Splitsko-dalmatinski Ante Sanader i brojni pripadnici grane gospodarstva koja je unatoč tmurnim prognozama nadmašila očekivanja.

Domaćinu svečanosti pripale su čak dvije nagrade - Turistički cvijet u kategoriji mjesta na Jadranu s manje od 10 tisuća ležajeva te titula prvaka prvaka sezone 2009, za koju je donačelniku Tihomiru Marinkoviću priznanje uručila Jadranka Kosor. Premijerka je potom turističkim djelaticima čestitala na uspješnoj sezoni.

- Čestitam svima koji su bili snažni i imali volje za svladati sve prepreke i doprinijeli uspjehu sezone svojim marom, znanjem i ljubavlju. Častitam i ministru Bajsu, za kojeg se, rekla je premijerka, ovom prilikom dokazala istinitost one stare "Tiha voda brege dere" - kazala je Kosor, pa je pohvalila uspješnost akcijskog plana Vlade kojim su utrostručena sredstva za promidžbu hrvatskog turizma, s devet na 27 milijuna eura.

Osim Bolu, Turistički cvijet za najbolja turistička odredišta pripao je Rabu i Rovinju za Jadran te Varaždinu za kontinentalnu Hrvatsku.

Nagrada Hrvatske turističke zajednice, Plavi cvijet sa zlatnim znakom, dodijeljen je Splitu u kategoriji iznad 20 tisuća stanovnika, a u ime grada iz ruku Branka Grgića, državnog tajnika uministarstvu turizma, primio ga je dogradonačelnik Jure Šundov. U kategoriji do 20 tisuća stanovnika Plavi cvijet je pripao Opatiji, a u kategoriji do deset tisuća stanovnika Rabu.

Zelene cvjetove uručio je predstavnicima Stubičkih Toplica, Čakovca i Slavonskog Broda državni tajnik u ministarstvu turizma, Ivo Mujo.

Bajs: sezona počinje 1. siječnja

- Išli smo s odlučnim i pravovremenim mjerama i akcijski plan je donio rezultate. Pokušat ćemo ponoviti rezultate 2009. godine i u sezonu, koja počinje 1. siječnja, ući spremni - kazao je ministar Damir Bajs, čestitajući svim djelatnicima, "od konobara do šefa uprave svakog uspješnog objekta", pa i premijerki, "jer podupire turizam".

Uspjeh nije slučajan

- Rezultati nisu slučajni: imamo tradiciju, obnovili smo infrastrukturu, otvorili smo vrata novom vidu turizma - kontinentalnom - približili smo Hrvatsku Europi i Europa nam je došla - kazala je Vesna Tanta Trnokop, potpredsjednica HGK.

Tea sumić / fotogalerija cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 20:06